Selvbehandling
Mange greb kan benyttes både i 
behandling og selvbehanling
 

Sådan foregår en behandling

En behandling varer knap en time. Den første gang sætter vi cirka halvanden time af til at drøfte de udfordringer/problemer, der skal arbejdes med, og på den baggrund, sammensætter jeg et behandlingsprogram.

Behandlingen indebærer ingen massage, manipulation af muskler, brug af medikamenter el. lign. Du ligger fuldt påklædt på en briks, evt. med et let tæppe henover dig.
Jeg behandler ved at lægge fingrene på bestemte meridianpunkter. Der er tale om en rolig og let berøring, hvor jeg får kontakt til din krops meridianpunkter, hvilket sætter den i gang med at arbejde og afbalance sig selv. Man kan sige, at mine hænder fungerer lidt som startkablerne mellem to bilers batterier.

Til en behandling er det bedst at have behageligt, blødt tøj på, gerne lag-på-lag. Meget stive, tykke stoffer kan jeg ikke behandle ovenpå, hvorfor jakker og kraftige jeans ikke er så smart – skift eventuelt gerne til træningsbukser, langærmet t-shirt el. lign. på klinikken før en behandling.
 

Hvad kan du forvente?

Det afhænger fuldstændig af det konkrete helbredsproblem, hvor mange og hvilke behandlinger, der vil være brug for. Andre faktorer, som spiller ind, er din almentilstand, alder, ubalancens/sygdommens karakter osv.

En forløb kan f.eks.bestå af 5-10 behandlinger, fordelt på en behandling hver 14. dag samt daglig selvbehandling, som jeg underviser i og løbende vejleder om.

Andre forløb kan bestå af to ugentlige behandlinger over en længere periode, hvilket ofte vil være tilfældet ved kroniske eller/og langvarige lidelser o.lign., også suppleret med selvbehandling.
I enkelte tilfælde kan blot en enkelt behandling, fulgt af selvbehandling, være tilstrækkeligt.

Effekten af behandlingen indtræder forskelligt hos den enkelte. For nogle er der markant positive reaktioner allerede efter første behandling, for eksempel bedre søvn, mindre stress, færre smerter osv. Andre kan opleve en kort 'opblomstring'/forværring indtil tingene falder til ro, og nogle mærker ikke ret meget i den første tid – det afhænger af, hvad det vi arbejder med og den enkelte klients udgangspunkt.
Vi evaluerer løbende og justerer undervejs i lyset af, hvordan forløbet udvikler sig.

Hvem kan bruge jin shin jyutsu?

Det korte svar er, at alle kan have glæde af det – unge som ældre. F.eks. kan jin shin jyutsu anvendes til alt fra børns vådliggerproblemer over kolik til akne, overangsalderproblemer, aldersbetinget hørenedsættelse, og meget mere.